2010. augusztus 25., szerda

Kronológia 24.

- összegyűlik a csapat, a többiek megosztják az évfordulózókkal, h bizony nélkülük is bír az élet zajlani rendesen :)
- Kathleen munka után egy szaftos halkoktéllal felkeresi az Uther Doult védő (?) kaktuszok egyikét, Riket és imigyen megtámogatva megkéri, h fordítson az öreg kaktusznál, volt főnökénél - az öreg szintén halkoktélt kap, így meglehetősen segítőkész lesz és elárulja túlélő trükkjeit, illetve információkat is ad az érdeklődésünk homlokterébe került három illetőről: túlélési taktikák a Világsebnél
          1. piszkosul nem kell odamenni
          2. nem kell olyan nagyon vágyakozni - soha nem úgy alakul teljesen, ahogy szeretnénk. 

(a Baist valaki iránta való félelme miatt vált holtpolgárrá, Kabbon Mortel is azóta igézi meg a murénákat mióta a Világsebnél járt (az öreg azt mondja, "azok is emberek") a Szeretők pedig mindig csak egymást akarják egyre feljebb helyezni, ez a vágyuk.) odabent iszonyú, minden rémség megtörténik. az újabb szokás szerint aki megy, annak vallania kell, h mire vágyik-mitől fél. odabent pedig mindenki pontosan tudja, kinek a vágyától-félelmétől szív épp a csapat. az öreg nem jön többször, inkább köszöni, szépen megvárja a többieket kint a Tükörtenger szélén.
- Kathleen és Rik beülnek egy vendéglátóipari egységbe, Kathleen megkéri Riket, h barátnőjénél, az egyetlen kaktusz hegpáncélosnál járjon el Dante érdekében (valójában nem erre kéri, hanem h adjon tippeket, hogyan lehet egy nem-hegpáncélosnak küzdeni eredményesen egy hegpáncélos ellen, de mindenki félreérti).
- Mona érdeklődik kollegájától, a valahai tanárnőtől, mi a módja a saját szakállra történő munkahely- és lakhelyváltásnak (van-e bármi hivatalos teendő), majd Sütkér egyik illusztris kocsmájában megbeszél a tulajjal egy próba-bábelőadást, ami ha elég meggyőző, esténként felléphet vele. nem mellesleg a védelmi pénzt KM-nek kellene fizetni. kifelé tart a kocsmából mikor megszólítja UD, aki ismételten megkérdezi, miképp tudnánk méginkább beilleszkedni, így Mona megkéri h nézzen utána, van-e olyan hajó, ahova összeköltözhetne a csapat.
- Kathleen munkahelyén az öregek karaoke-partit rendeznek, miközben felbukkan a széthasított kezű KM, akinek sebét Kathleen addig simogatja mágiával, míg az beforr. Kathleen zavarában válogatott modortalanságokat mond neki akaratlanul (pl nem akar-e csatlakozni az öregekhez karaokézni) KM nem tűnik nagyon megbántottnak, talán a csinos sértegető személye miatt ;) bár morcolja szemöldökét, majd megbeszélnek egy közösen elköltött ebédet - ide Kathleen engesztelő ajándékként egy díszes, 500 éves pipával érkezik, amihez - miután kiderült, kinek lesz - ingyen jutott hozzá. pazar szárazföldi jellegű ételsor után-közben beszélgetnek: Kathleen többszöri bocsánatkérés után azt mondja, nagyon fél a murénáktól, és megkéri KM-t, h tanítsa meg arra, amit tud. KM elmondja, h valaha a Gengrissel kereskedett, ki akart szállni de a murénák nem így gondolták és hiába menekült a szárazföld belsejébe, állandóan megtalálták. végül a Világseb hozta a megoldást ilyen nagyon felemás módon (ne kelljen félnie tőlük, az volt a vágya) - addig egyetlen egyet sem ölt meg közülük, ám azóta mást sem csinál. (a krónikás megjegyzése: számomra érdekes és elgondolkodtató, h ezek az emberek, akik ilyen közel vannak a murénákhoz, sokkal inkább embernek tekintik őket, mint bárki a szárazföldről.) KM elmondja, h rajtunk kívül csak a Baist, UD és ő maga varázshasználó Armadán, vannak tudósok, de nem használnak mágiát. mikor az ember visszajön a sebtől, először azt mondja, soha többet, ám mikor eléri a Tükörtenger szélét, már azon gondolkozik, hogyan kellene legközelebb. a Baist és UD haza akarnak menni, KM-nek csak annyi a vágya h vége legyen már ennek - de abban tulajdonképpen mind egyetértenek, h a Világsebet be kellene zárni. Kathleen felveti egy minél hamarabbi, mindkét oldalról teljes létszámú megbeszélés ötletét.
- összeül a csapat, beszámoló után a vágyakról beszélgetnek: (Loráét ismerjük, Dante elszalad edzeni) Kathleen szeretné saját maga előtt is tiszta lappal újrakezdeni az életét ám kevésbé retteg dolgoktól, Pjotr haza akar menni az időben, Jared Fennisben szeretne élni Lorával úgy, ahogy az indulásunk előtt együtt voltak, Mona retteg attól h elveszti a többieket úgy, ahogy elvesztette az atyát, Cleot és Romeot, és (meglepő módon) az a vágya, h együtt maradjanak. erőteljesen gondolkozunk, h miként lehetne a vágyakat kikapcsolni, de arra jutunk, h nehezen megoldható, így inkább próbáljunk a vágyak ismeretében arra felkészülni, ami várható, és tartani magunkat bent is a célunkhoz.
- UD felkeresi a könyvtárat, a koboldnő Monához irányítja. UD a kukacírású könyvet keresi, amiről nagy nehezen kiderül, h a Világsebről szól. Mona megígérteti vele, h az ebédszünet után (amelyben ő bábelőadást prezentál a kocsmatulajnak) felolvassa a könyvet.
- Kathleenhez két fiatal fiú kerül, akik alaposan összeverték egymást, kisvártatva feltűnik KM, és megkéri Kathleent, gyógyítsa meg úgy a srácokat, ahogy csak ő tudja, akik mint kiderül, KM fia és unokája (egykorúak). kis adalék h 3 felesége volt a pasinak, jelenleg 2 van. (vajon hány éves??) a sikeres gyógyítás után KM - mivel hallotta h össze akarunk költözni (Armadán jól terjednek a hírek ;) - elviszi Kathleent egy hajóhoz, ami alkalmas lehet erre, és megbeszélik h beköltözhetővé teszi számunkra, majd meginvitálja Kathleent egy újabb kocsmába, ahol Dante és UD már ott ülnek, Kathleen már épp kezdeni meglepődni-megijedni, mikor kiderül h egy bábelőadást néznek meg...

1 megjegyzés:

  1. Szép ez, ismét nem tétlenkedett a Káosz-kommandó, úgy látom. :)
    Félelmetes, hogy a Baist pl. másvalaki félelme miatt változott át. A Világseb, úgy látom, elvarázsolt kastély a bejövőknek, kívánságműsor a távozóknak, játszótér a Sors Urai számára. :) A helyiek vágyait meg csak óvatosan kuszáljátok, mert még irányotokba fordulhat a figyelmük és jaj nekünk. :)

    VálaszTörlés