2010. augusztus 8., vasárnap

Kronológia 21.

- Lora mindenféle óvintézkedő ígéretek után elárnyékol körülkémlelni.
- elhalad felettünk (ijesztgetési ill. mint később kiderül begyűjtési szándékkal) egy különös repülő tál.
- Lora nem tér vissza, így Kathleen, Pjotr és Mona elmennek megkeresni, és Kathleen fel is fedezi a templomvárosban: emberi testben, bezárva. Kathleen tárgyal a visszaszerzéséért: a mongol vonású, feltűnően barátságtalan és gyanúsan fura helyiek csak a hajónkért cserébe adják vissza. mintha a fogunkat húznák de beleegyezünk, mivel nem nagyon van más választásunk. cserébe kapunk egy olyan mágikus kőtálat amivel eljutunk a Világsebig (érdekes módon tudták, hova igyekszünk). Dante telefonon értesül a fejleményekről, leüti a mérnököt és kipakol a hajóból. Jared később egész jól fogadja a Főnix elvesztésének hírét, amint megtudja az okot.
- bepakolunk a kőtálba és elindulunk, több mint egy hónapot töltünk el utazással: áldott csendes időszak, melyet mindenféle dolgok tanulásával, hellokeats jelek faragásával, játékkal... töltünk el.
- a tenger mellett elrejtjük a kőtálat, majd mint Dante testőre, mérnöke, rabnői egy keleti jellegű városban hajót veszünk. a helyi shatter fogadóban feltöltekezünk fennisi vízzel, szükséges holmikkal, valamint felfedezzük fon Amber úr egyik magán-léghajóját a városban várakozni. Dante körülnéz, de semmi.
- elindulunk, még mindig, mint Dante sleppje - Kathleent két matróz megkísérli bedobni a közösbe, ám ő ellenintézkedéseket tesz, amit Dante is megtold.
- hínárnyak érkeznek, 8 db egyenként 8 méteres murénaharcos személyében, akik miután felfedezték Lorát, porrá akarják zúzni a hajót, amit a hellokeats-jelen keresztül tájékozódó fennisi tengerészgyalogosok - mert a sima matróz asszem kevés rájuk :) - megakadályoznak és a hínárnyak mind meghalnak jól.
- egy hadihajó érkezik, ami felajánlja a segítséget. azt hisszük, az Armada, ennek ellenére vagy épp ezért átköltözünk a hadihajóra, éjjel Lora kihallgatja és meglesi a rab újraformáltakat.
- másnap megérkezik a tényleges Armada egy fehér ruhás harcos és hajója képviseletében, a kapitányt ill. a tiszteket megölik, kb mindenki más választhat a halak és az Armada közt. személyes kihallgatások, szakértelem és viszonyok feltérképezése. megérkezés az Armadára, ami pont olyan elképesztő, mint gondoltuk, csak még egy kicsit jobban. mindenki megkapja a szálláshelyét és munkáját. gyakorlatilag szétszórtak minket mindenféle kerületekbe - megbeszélünk egy esti találkozót, miután mindenki felderítette a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése