2010. augusztus 21., szombat

intermezzo


-Biztos ebben, Uram? - nézett Vong úr óvatosan Fiendre.
-Egészen biztos, Vong úr. Éppen ezért van szükségem az Ön segítségére, és mint gazdája ha szükséges megparancsolom.
-Megértettem uram. Mindazonáltal engedje meg, hogy figyelmeztessem, hogy Jared sem, ahogy Zidan Twillart úr sem tartózkodik a városban. Így nem sok olyan személyt tudok, aki ingyen, elvezet és karbantart egy ilyen hajót.
-Teljesen igaza van, Vong úr. Ám attól tartok az önhittség csapdájába esett. - Fiend mosolya ismét olyan volt mint egy éhes cápáé. - Hacsak nem az emlékezetével kezdenek gondok lenni.
-Óh. felettébb sajnálatos lenne uram. Bármelyik eset. - Vong úr nem jött zavarba. - Meg kell még említenem uram, ha netán az Ön információi erről nem lennének elég pontosak, hogy én gyermekkorom óta nem jártam arra. Kétlem, hogy gyermekszemem emlékei használhatóak lennének az Ön számára.
-Próbál kompenzálni Vong úr? - Fiend felnevetett és kesztyűjével a tenyerébe csapott. - Most a túlztt szerénység hibáját véti. - hosszan nézte mosolyogva az öreg stzolgát. - Nem válok meg Öntől Vong úr.
-Vong úr felnézett azokba a feníszi metszésű szemekbe és elmosolyodott ő is. - Mindig te voltál az eszesebb, Laurie, de ő benne nagyobb az akarat és a bátorság is. Ezért lettetek ikrek.
-Hogy mondja? - hajolt közelebb, mintha nem hallotta volna jól Vong úr szavait.
-Nem bátorság ez, Laurie, vakmerőség.
-Köszönöm bölcs tanácsát, Vong úr, de elboldogulok magam is. Kikérem a véleményét, higyje el, ha kiváncsi leszek rá.

5 megjegyzés:

  1. Vong úr ezek szerint onnan származik ahol mi hajóra szálltunk... és aztán, aztán mi lett? ketten mentek? micsináltak? :)

    VálaszTörlés
  2. Azt olvastuk már, hogy keleti (ráadásul nehezen is tagadná) Ezek szerint ők voltak a léghajónál... na de hol lehet a zsiráfnő?!

    VálaszTörlés
  3. elolvasgatom újra és újra, hátha kinyerhetek belőle némi információt a sorok közül :) persze nem, csak a feltevéseim sokasodnak. de vicces eljátszani azokkal is :)
    a legújabb gondolatkísérleteim szerint Neelo meglépett vagy közös megegyezés szerint elkószált valamerre (talán pont Twillarttal? utánunk, vagy éppenséggel szeretve kívánt nagybátyja után? ;) - és Laurie most őutánuk megy, mivel Neelo Vong úr által is megjegyzett vakmerősége szükséges és elegendő felkutatni valamit, ám káros, ha mondjuk az Armadával kell tárgyalni. btw simán hihetik akár azt is, h még velünk van fon Amber.

    VálaszTörlés
  4. Hasonlókon merengek én is, de valószínűtlen, hogz Twillarttal tartana Neelo kisasszony. Csak onnan gondolom, hogy egy holtpolgárokkal való tárgyalástól aligha lehetne távol tartani - Márpedig ott a kalóz/műkincsvadász úgy tűnt mint az egyedüli főnök. Ha a cápafiúnak Neelot keresnie kell, akkor baj van, mert ők telepaták, simán meglelik egymást ha elérhetők. Szóval Neelo elment saját útjait járni, miután összeveszett fivérével. Vagy estleg elrabolták...

    VálaszTörlés
  5. Hmmm. Micsoda ötletdömping. :) Szeretem ezt!

    VálaszTörlés