2010. augusztus 10., kedd

Armada II

-Visszajöttek, uram, vissza... jöttek. - rohant be a vörös dokkba a fiú. Alig kapott levegőt. Kabbon Morter nyugodtan figyelte a térdére támaszkodó fiút.
-Menjen uram. Mind harcolnak a Hegpáncélosok, Zsiptár emberei éppúgy mint az Uther Doul vezette zubbonyosok a Thirlimbiumról... Uram..
-Küldött téged valaki?
-Nem. - a fiú felnézett. - Nem.
-Akkor nem megyek. - kicsit megvonta a vállát és visszafordult a négykaru újraformált felé. - Írj össze mindent amire szükséged van. Látom én is, hogy kell még hozzá lemez. Ne legyen gondod rá. - befejezésül megveregette a mérnöke vállát. - Ne aggódj.
Majd intett a fiúnak és kimentek a dokk hátuljába, a nyílt vízre néző kis szerelőhídra.
-Most nyugodj meg, Ril. Mély levegő. Ez az. Mondd el mit láttál.
-A nyugati oldalon voltak. Beúsztak alá, be mélyen. Sütkér cellamedencéjénél jöttek fel, de nem volt baj, mert Uther várta őket ott. Nem is tudom honnan tudta...
-Mindegy. Tudta. Levágták?
-Igen, kettő volt. Hatalmasak. Levágták. Igen. Az egész pár perc volt. Még csak csődület sem lett. Az Arabátumon és a Crisper Hoo-n mentek ki, miközben a delfinek lennt próbáltak velük elbírni. Amikor bejöttem önhöz mindkét vizi egység teljes létszámban küzdött.
-Látható a csata.
-Aki keresi látja, uram.
-A Baist?
-Még nem kelt fel.
-Mit akarnak. Ha őt akarnák itt sürögnének Közösködnél. Sütkérben van amit akarnak.
-Talán A Shogrumot.
Kabbon megrázta a fejét. Szemöldökét összevonva fürkészte az óceánt. Színes csíkos kendőjéből dohányt húzott elő.
-Keresd meg Zarát és tudd meg a csomaglistát. Volt e bármi ami idevonzhatta őket.
-Igen.
-Ril!
-Igen uram. - torpant meg a srác.
-Keltsd fel a Baist. Jobb ha tudja, hogy újra itt vannak.
-Akkor ön itt marad amíg nincs nagyobb baj.
-Nem. Én megkeresem az újakat.
Ril már szaladt is. Kabbon fejcsóválva eltette a dohányt és felmászott a dokk tetejére. Teste arohamosan telő évek dacára is elég ruganyos volt. Végiglendült a Mogora Rák felett és eltünt a Tünrérháncs ládahegyei között.

5 megjegyzés:

  1. Jajj, miért is gondolok arra, hogy a Hínárnyak vannak itt, és hogy mi vonzottuk ide őket...basszus. De mit akarnak tőlünk, mikor van itt más varázs tudó ism éppen elég...? Ha mi, miért éppen mi? Jajj...

    VálaszTörlés
  2. nekem is ha Gengrisnek tűnik - a Baist lehet a fennisi holtpolgár! nyilván ha fennisi, miatta is volt hínárny-pörgés, azért gondolnak rá egyből, azért kellene Közösködnél lennie a hínárnyaknak.
    valami a csomagban, drágák? :) erről az jut eszembe, h
    - Mi van itt az erdőben, amitől félni kellene?
    - Hát mink.
    leszámítva h ismét mi vagyunk azok akiknek félnivalójuk van... kiváncsi vagyok, mi van ha rájönnek, h esetleg mi vonzottuk ide őket? (hacsak nincs tényleg valami a csomagban, ami még nálunk is fincsibb a murénáknak)

    franc h pont most nem leszek ott hétfőn :S

    VálaszTörlés
  3. Hát mink :) a csomagban vannak bizony érdekességek, de hát ott visznek valami irgalmatlan adag mágikus lötyit a zászlóshajó aljában! Esetleg a múltkori "fürdőzés" volt árulkodó: úgyértem pont Sütkérben merültem egy jót - 10 finom esszencia.
    Ezek szerint megkeresnek minket, mint az újakat? Ehh, ennyi volt a rejtőzés...
    UD-nek lehet ám mása is, nem csak a teres kard + idő.

    VálaszTörlés
  4. No, de legalább harcolnak a hínárnyakkal, nem azonnal üzletelnek. És valahogy megvédik a saját magékat. Az a gond, hogy van nekik abból a hálóból, amit már ismerünk, tartok tőle, azzal kezdik az ismerkedést. :(

    VálaszTörlés
  5. úúú tényleg, Sütkérben merültél!!
    szerintem a nektárra már jöttek volna eddig is. nem most került oda hirtelen, és túl nagy potenciál ahhoz h észrevétlen maradjon a finom szaglású Gengris elől. ráadásul nekem úgy tűnik (nyilván tévedhetek), h pont az a lényeg nekik, h nem nektáros alapú cuccokat szednek össze. cuccok alatt a személyeket is értem...

    VálaszTörlés