2010. augusztus 25., szerda

Hegpáncélosok

-Le fogsz menni.
-Le.
-Jobb lenne ha egy szikrányit félnél, mert a félelem erőt szül az izomba és gyorsaságot a fejbe.
-Umm.
-Te lomha vagy és buta mint a sárlények. Színed is olyanforma és istentelen jeleket vésettél a bőrödbe amit úgy óvsz, mint egy kislány.
Dante leszegett fejjel térdelt. Az izzadság csepegett az orráról.
-Nem vagdoshatom szét a jeleket.
-Nem érdekel kinek nyalsz, kinek ajánlod oda a nődet, hogy mentsd az irhád, szarházi. Ki fogsz állni, és el fogsz bukni. Nem bírom azt a sunyi pofádat.
-Sajnálom...
A rugás ereje fellendítette a magasba. Hátra zuhant és nem moccant. nem látott semmit már. Az utolsó gondolata a kihasadó álkapcsáé volt. A fogaira gondolt. Arra hogy a saját világán a fogai alapján tudták volna csak azonosítani, mert a génállománya már messze nem volt az eredeti. A fogakról Pjotr jutott eszébe és a sztori, ahogy újraépítették az oroszt Cleo és Mona emlékeiből. Dante nézegette szétvert testét úgy három méter magasból. Látta Gruttot ahogy leköpi őt és látta kis Jatamét, ahogy közel lopakodik és a szájába dug egy galacsin nyárkos mohát. Úgy zuhant vissza a testébe mintha egy lift zuhant volna vele.
-Kurvaélet. - krákogta és kiköpte a szürkés galacsint.
-Miért nem használod a képességeidet? Minnél közelebb vagyunk, annál kevésbé fognak működni.
Dante megrázta a fejét és szomorúan a kis harcosnőre nézett.
-Már most sem működnek a képességeim, Jate. Halott leszek hétvégére.
-Nem fognak megölni.
-Ha nem fognak. Én levágom őket, Jate. Úgyhogy jobban járnátok ha elengednétek.
Jatame elvigyorodott.
-Madarak kelnek a szádból, Dante, messze szállnak, nézd. - és kimutatott az óceánra.
Dante megnyalta a száját és feltápászkodott.
-Miért nem hagysz meghalni Jate?
-Hazugság lakik a szemedben. Tudni akarom az igazat.

5 megjegyzés:

  1. az a megmagyarázhatatlan rossz érzés, h mikor elment, meg kellett volna fogni a kezét és kérdezni h mi van, h mit lehetne tenni h jól van-e egyáltalán... de nem, nem nyúltam utána, hagytam elmenni és most szűköl bennem a féltés, mert annyira aggódom érte mint egy igazi élő emberért...

    VálaszTörlés
  2. Igen, igen. Ez. Mert Dante nem mutatja, ha valami aggasztja, ha valami fáj, vagy valami ijesztő. Felvillantja inkább hányaveti, pimasz mosolyát, és elhiteti velünk, hogy ki ne tudná a helyzetet kezelni, ha nem éppen ő. És mi elhisszük neki, mert megszoktuk, és mert könnyebb így. Szívszorító volt olvasni ezt. Mélyen bánt a lelkiismeret.

    VálaszTörlés
  3. egyébként meg... grrrr. tök szép színe van a bőrödnek Dante, és aki gyávának és ostobának hisz téged, az egy marha, és remélem, meg is kapja azt, ami egy marhának jár: felszeletelik.

    VálaszTörlés
  4. Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz most neki, bedőltem én is a szokott szövegének, á, semmiség. Azt mondom, legyen a neki készülő említett öv igazi szeretetcsomag, ki-ki beleteheti, amitől Dante még félistenibb lesz. Vagy legalább túléli a szeletelést.

    VálaszTörlés
  5. boldogan beáldozok a saját erőmből, ha valaki segít kivenni belőlem és beletenni helyettem (én nem tudom).

    VálaszTörlés