2010. augusztus 29., vasárnap

Indítékok

-Jól összemelegedtetek. - viygorgott Uther a Baistre.
-Össze? Melegedni? - a holtpolgár arcán undor és értetlenség keveredett. Sárga szemei hunyorogtak a lemenő nap hagyta narancssárga derendésben. A Prothom Queen nyikorgása otthonos zaj volt mindkettejüknek. Sirályok ültek szorosan egymás mellett a vitorlarúdakon.
-Otthonos a közelsége. Fennis íze a számban egy démon-varázslónő személyében ki ugyanúgy hazavágy mint én. Összemelegedésről nincs szól
-Örülök, ha megtört végre rajtad a banshee varázslata.
-Sosem volt rajtam varázslat. A feleségem volt, Uther. Emberként és bansheeként is. Ennyi az egész. Ott állt, emlékszel? - mutatott egy pontra a Queen fedélzetén. A hangja egyre hangosabb lett. Nem nézett Utherra de a haragja így is akkora volt, hogy a harcos hátrált egy lépést. - Ott állt mikor megöltem. Emlékszel? - a sárga szemek világítottak a lassan beköszöntő éjszakába. Uther nyelt egyet.
-Emlékszem. Ahogy arra is, hogy nem volt más választásod.
-Mindig van más választás, Uther. Hallasz? - a holtpolgár odahajolt Uther füléhez és beleordított. - Mindig van más választás!
A Porthom Queenen visszahngzott az üvőltés. A Baist visszavonult és a korlátba kapaszkodva bámult el a hajók felett az óceán felé. Uter igyekezett lecsillapítani a szivét.
-A Krughul és a Joachim's Revenge visszatért. Mindketten Új-Corbunzoni hadihajókról számoltak be. Maurice egy flottányi Svaag osztagot is látott. Ha már a banseenál tartunk.
A Baist megfordult. Nekidőlt a korlátnak és úgy nézte a fehér harcost.
-Nagyszerű. Gondolom mind hoz egyet. Leach is lehet velük legalább egy tucat.
-Gondolom. - Uther ura volt már újra az érzelmeinek. - Gyorsabban kell haladnunk.
-Nem mehetünk egyenesen a szemének, tudod.
-Tudom. De mi van ha csak mi megyünk inkább?
A holtpolgár lehajtotta a fejét.-Ketten elveszünk. Hárman nem látom esélyét hogy tudunk menni, mert Mortell túl jól ismeri a sebet ahhoz, hogy ilyen vakmerő legyen.
-Menjünk kilencen. A kilenc amúgy is az ember száma. Jó jel.
-Hihetetlen, hogy mennyire nem bírsz szabadulni a babonáidtól.
Uther elnevette magát.
-Az elődökre gondolsz? Velük akarsz menni?
-Elég erősek, találékonyak és összetartók.
-Semmit nem tudunk a szándékaikról.
-Hm. Kicsit összébb melegedsz a mérges laranthallával és máris beljebb vagyunk.
-Én nem vagyok diplomata, Uther. - A Baist fintorgott. - Azért vittem magammal az előadásra mert kellemes időtöltésnek ígérkezett.
-A feníszi véred még lobog, úgy látom. - Nem győzte elrejteni mosolyát. De a holtpolgár nem nézett rá.
-Amikor kevesen mentünk nagyon rosszul sült el...
-Akkor volt velünk két áruló is.
-Áruló...
-Bocsásd meg a szavam, barátom, de ezúttal csak amunk leszünk. Egy csapatnyi összeszokott egymás felé hű feníszi előd és mi hárman akik mindig is együtt mentünk.
-Fenísz bejár ide, Uther. ha a Partónus megtalál leküld a pokolba.
-Honnan veszed, hogy Fenísz bejár ide? A viharhajókat messziről kiszurtuk volna.
A Baist előhúzott egy szalvétába csomagolt kis tárgyat a mellényzsebéből. Kihajtogatta és a tenyerére fektetve mutatta meg Utherneka kis csokimázzal borított kekszet.
-Mosolyogj barátom, hátha Fenísz éppen ide néz.
Uther fölé hajolt. Elvette majd a szájába tette. Vidáman rágta miközben a Baist arcát fürkészte.
-Nem is akarsz te haza menni.
-Dehogy nem.
-Ha fenísz ide lát, akkor nincs bajuk veled.
-Vagy nem érdekli őket, hogy élek vagy halok. Csak a feladat meg legyen.
-Csillag. Örök a ragyogás a felhők felett.
-Hányan jönnének?
-Egyenlőre úgy háromezren. De tudod, ahogy közeledünk fogy a számuk.
-Azt hiszem az elődök tudják hogy kell becsukni. Nem mondja meg nekem a lány, de érzem, hogy tudja.
-Nem megyünk semmire a megérzéseiddel, ha nem öltenek testet. Ma megnézem Simona előadását. Beszélek vele, hátha.
-Ril.
-Hm?
-Ril szerint Mortel Kathleennel tölti az idejét. Vacsoráztak, sétáltak, míg Lorette dühöng mint egy fúria.
A Baist mosolyogva csóválta a fejét.
-Mortell még nem öregember. Lorette foglalkozzon a maga fajtával. Kössön sapkát mindenkinek, közeleg a tél. Mortel?
-Jah. - Uther is vigyorgott. - Pedig már azt hittem benőtta feje lágya. Bár. - itt a fehér harcos szembefordult a holtpolgárral és előhúzta az ikerpengéket. - Ha rád nézek is látom a feníszi véreg áramlását az alhasad felé.
A Baist meghajolt. a harcos felé.
-A vágy a szívemben van, Uther, és többre vágyok mint nedves öl vagy lelkes ajkak, fehér mellek vagy rebbenő szempillák. Hagyd Mortelt. Lehet hogy pár hét múlva kínok között vinnyogva imátkozunk majd halálért.
Uther eltette a kardokat.
-Ott leszel a bemutatón?
-Persze. Megnézem hogy vív a testőröm.
-Nagyszerű. Akkor intézkedem. - Uther meghajolt és elsietett. A Baist még ácsorgott egy darabig a Porthom Quennen majd határozott léptekkel elindult Bazilikko Dokk felé.


Nagyobb volt, mint gondolta,. Behálózták a kötelek és pallók. Sós íz és fa nyers szaga keveredett füsttel és penésszel. Elsietett a torony felé. Arcán a jeleket festék takarta. Intett akit felismert annak, és illően előre engedte a Sarkantyúi kanácsnokot, mikor az dülöngélve elélépett egy pallón.
Alig egy órája még a magisztérium előtti téren állt és hallgatta a szidalmakat. Alig egy órája még azt hitte kiutasítják. Most ott járt Armadán, teljes fegyverzetben, kipihenten, jóllakva. Két feladata volt amit másnap reggelig kellett elvégeznie. Egyik sem volt igazán kedvére való, de az az öröm, hogy ott lehet, megérte ezt a fájdalmat.
Keats úgy haladt a hajók dzsungelében, mint otthon a futásokon. Nem kereste az utakat amiket másiok építettek. Egyenesen előre ment, mindenen keresztül. hajófalakon és kötélzeteken kúszott fel és nekifutás nélkül ugrott egyik hajóról a másikra. Keresett valakit, aki nem akarta hogy megtalálják.


Phortos mesternek nem volt ínyére a feladat. Nem szerette a buherált, szedett-vedett dolgokat. A tiszta szép mágiát szerette és a jólmegépített hajókat. Mégis egész életében kontárkodott és gányolt. Laurie szigorú volt és kemény. Nem tűrt meg könnyelműségeket, nem támaszkodott a véletlenre. Kiszámított mindent aprólékosan. Vong úr pedig csak várt. Ücsörgött és nem beszélt. Megtette amit a gazdája parancsolt, de egy gondolattal sem többet. Phortos mester tudta, hogy így nem fognak messze jutni.


Zedan túlélte a zuhanást. A roncsok égő darabkéi között mászkált és idegesen turkált a kupacokban. Végül megelégelte a dolgot és összepakolt egy hátizsáknyi holmit. A sebesülteket hátrahagyva elindult keletnek. Párszáz méter után megtalálta amit keresett. A roncsok messze szétszóródtak a sziklák között. A légy finom csomagolása lepörkölődött. De maga a szerkezet ép maradt. Zidan Összerakta és felpattant a kis szerkezetre. A levelek a testére kötüözve óvták a végrendeleletet. Minden reménye megvolt, hogy előbb érjen célba mint az ikrek.
-

5 megjegyzés:

  1. Óóóó, mindenekelőtt Hello Keats! :)És pont egy keksz lett árulónk! :))
    Aztánmeg milyen kedélyes mondásokat talált ki a mesélő! Itt is van két telitalálat, nekem Jatame Dantéhoz intézett "madaras" csúfolódása is tetszett.
    Na de van itt valaki, aki harmadik a beszélgető njk-k mellett. Akivel összetartanak, és Keats nem az aréna felé, hanem a toronyhoz indult! Most én értem félre, vagy Kabbon Mortelen kívül akad még magukfajta valaki?! Mondjuk ennek ellentmond, hogy a Fehér Kandúr a dokkhoz indul... No, kiderül! :)
    De Zidi mekkora egy "cudar, bizarr, pimasz fráter, zsivány, szamár, pernahajder" - szóval örökség van műsoron! De Neelo még nem került elő - hacsak nem a ránk bízandó hölgy személyében...
    ááá, millió kérdés megint! De Kaetsnek mekkora flash azért itt lenni - na és a Baist is... khm igéretes. :)

    VálaszTörlés
  2. Nahát, megint szép kis csokrot állítottál össze nekünk, kedves mesélőnk! Nem győzök ámulni a szirmokon,a Baist és Uther beszélgetése önmagában is elég érdekes, Uther finoman pimasz és nemtörődöm stílusa igazán remek. Na de hogy Keats, itt? Mintegy engesztelő küldetésként, amiért ki-kikukucskált Fennisből? És úton van Laurie és Zidi is, de jó... :) Tényleg már csak Neelo hiányzik a boldogságunkhoz, meg az úton lévő új-Corbuzon-i flotta, meg a holtpolgárok csapata, ehh. :))

    VálaszTörlés
  3. hinnye csak kapkodom a fejem! miért nem érzem magunkat olyan disznó táposnak, mint amilyennek mindenki hisz minket?! :) ez is jó, h majd mi biztos tudjuk... na persze ötletekből ki nem fogyunk, míg össze nem rogyunk ;)
    a Baist életéből ezek a vidám kis adalékok, mely szerint banshee volt a felesége... már csak Lorette érdekelne, no persze ő sem lehet kispályás Mr Mortel mellett, gondolom ő süti a bélelt sütiket - "kössön sapkát mindenkinek, közeleg a tél" XD

    szegény Keats, jól belerángattuk a hülyeségeinkkel a majdnem-kiutasításba. de ha itt van, azért csak jó lenne látni... kár h nem tudjuk h itt van...

    hát nem tudom most már mit gondoljak. végrendelet, amellyel Zedannak előbb kell valahova érnie mint az ikreknek? közben minket keres? ergo nem az ikrek bérelték fel. fon Amber tűnik az egyetlen általunk is ismert tényezőnek, akinek van végrendelete - de azt kb ismerjük, maga fon Amber mondta el in brief a tartalmát: az ikrek örökölnek ha ő két hét után nem kerül elő (hónapokkal ezelőtt letelt ugye), Vong úré a ház.
    na jó. kiderül majd. :)
    érdekes, én el tudom képzelni h a Világsebnél szövetségesek legyenek az ikrek - más kérdés h teljesen megbízhatatlanok, és kinézem belőlük a keszekusza ilyen-olyan de igen erős vágyakozásokat... főként Neeloból.

    VálaszTörlés
  4. na persze lemaradt: milyen fiatal a Baist! idősebbnek hittem.
    a félig hunyt szem, az egykedvű arc, a csoki raszták, a nyitott ing... nem lehetett kispályás holtpolgárrá válása előtt. :)

    VálaszTörlés
  5. :D
    Holnap, hölgyeim, holnap hétfő.

    VálaszTörlés