2010. augusztus 17., kedd

Kronológia 23.



Kathleen sósvizi nyelvű üzenetet kap, amelyet UD-val kíván lefordíttatni, ezért felkeresi a férfit a vezérhajón. Uther személyes kabinja kész kis lakás, rengeteg felhalmozott tárggyal és egy pianínó-szerű hangszerrel az egyik sarokban. UD elkíséri Kathleent új munkahelyére, amely egy hadihajón berendezett kórház/idősek otthona. Útközben K. szóba hozza a Világseb témakörét: kiderül, hogy még mindig arrafelé tartunk, de az nem, hogy Armada mit akar ott. UD finoman jelzi, hogy tudják, hogy elődök vagyunk, ám amíg nem akarunk ártani Armadának, hagynak minket tevékenykedni. Mesél a Világsebet megelőző Tükör-tengerről is, amin egyáltalán nincsen szélmozgás – ezt motorral/mágiával szándékozik áthidalni Armada. Mesél arról is, hogy nem először próbálnak a Világseb közelébe jutni, de legutóbb a forma nem megfelelősége (vízesés) miatt csak másfél mérföld közelségbe jutottak. Tamáskodva fogadja K. azon kijelentését, miszerint a Világsebet be kellene zárni, és elmeséli, hogy más népek nyelvén nem „seb” hanem „Isten torka”, illetve a hínárnyaknál „Mocsoksziget” a neve. K. később egy mesekönyvet kap ajándékba UD-tól, ami otthonról elkóborolt, és a Világsebhez került gyerekekről szól, akik ott ragadtak, és azóta is ott vannak bezárva, úgy, hogy számukra nem telik az idő.
Lora meglátogatja a Baist-ot (a holtpolgárok raszta hajú vezetőjét). Fennisi vizet visz neki ajándékba, amit a Baist gyanakvóan erődemonstrációnak vél, de ennek ellenére udvariasan válaszol Lora kérdéseire. Elmondja, hogy korábban valóban fennisi volt, és éppen a Világseb megközelítésére irányuló egyik korábbi próbálkozás során „változott át” holtpolgárrá (mellékhatás). Lehetséges, hogy mi is átváltozunk, például lábas/cserepes kaktusszá. Kiderül az is, hogy körülbelül fél éven belül várható a Világseb elérése, és hogy azt a Baist szerint is be kell zárni. Elmondja, hogy a Világseb elérése előtt minden armadait megkérdeznek, hogy akar-e közel menni. Aki nem akar, az maradhat biztos távolban. Azt is elmondja, hogy a Világsebnél az számít, hogy ki mire vágyik igazán, és hogy a hozzánk hasonló képességűek e tekintetben többet nyomnak a latban, mint az átlag. Hangsúlyozza, hogy nézzünk magunkba, derítsük ki, hogy mire vágyunk, és ne próbáljuk azt megváltoztatni, mert úgysem lehet. Azt, hogy ő mire vágyik, Lora kérdésére nem mondja meg; talán, majd ha odaérünk. Azt is megígéri, hogy ha akarunk, mehetünk vele egy hajóban a sebhez. Kiderül tőle, hogy K. korábbi főnöke is rutinos Világseb-járó, úgymond túlélő bajnok, valamint, hogy a Baist most próbál meg negyedszer eljutni a sebhez.
Este találkozunk Mona és Pjotr nélkül, akik évfordulnak. Dante mesél a muréna támadásról, és Kabbon Mortel furcsa képességéről, amivel magához vonzza a hínárnyakat. Elmondja azt is, hogy 10 nap múlva egyedül kell kiállnia az arénában több hegpáncélos katona ellen, mivel ő nem akar hegpáncélossá lenni és csaták előtt összevagdosni magát. K. és Lora is megosztja élményeit és tapasztalatait. Megbeszélik, hogy K. egy megvesztegetési célú halkoktéllal felkeresi volt főnökét, hogy tudakozódjon a túlélési trükkjeiről, Mona pedig megkereshetné Kabbon Mortelt, hogy a hínárnyakkal kapcsolatos képességéről érdeklődjön. Jared egy furcsa, üreges növényből készült tégla alakú tárgyat hoz magával. Kiderül, hogy ez a növény Armada alatt nő, mégpedig egy rég megidézett, és elpusztult bálnaszerű lény hatalmas láncokon hurcolt rothadó maradványain. Különlegessége, hogy lehetővé teszi a víz felett történő lebegést. Jared és Lora eltervezik, hogy hajót építenek belőle, és ha szükséges, azon keresztül tudunk távozni Armadából. A társaság elmereng azon, hogy ki, mire vágyik, és vajon számít-e a például a vágyak sorrendje. Azon is eltöprengünk, hogy vajon annyi dimenzió kapu nyílik-e a sebnél, ahány ember közelíti meg, illetve, hogy akik nem tértek vissza, vajon ott vannak-e még a semmi fölött „szőlőfürtre” fűzve, időtlen örökkévalóságban. Arról is szót ejtünk, hogy ha bezárul a világseb, valószínűleg nagy változások indulnak meg a világban, és ezeknél ott kell lennie jó képességű embereknek, így a fennisieknek, és Jarednek is. Lora vágya az, hogy ennek során Jareddel legyen, és vigyázzon rá. Lora végül a beszélgetés közben felfedezi az egyik őt követő kémet, akit odahív az asztalhoz, és egy trükkös gyakorlattal mágia nélkül 11 méter magasra röptetjük. A kém (Háromszárnyú Sügér) halálra rémül és sürgősen szabadságot vesz ki.

1 megjegyzés:

  1. Ami említette h mindössze 3 azaz három óra telt el a játékidőből, de meg kell említsem, nektek az idő nem akadály h megkeverjétek kissé a laza szálakat :)
    külön köszönet a beszámolóért! így egyes romantikázók is első kézből értesülhetnek ;) kérdéseim persze vannak szép számmal még így is, de majd hétfőn...!

    VálaszTörlés