2010. augusztus 29., vasárnap

Entrópia

-Holnap, sárember, holnap. Készülsz látom. - lépett Dante mögé Jamate. Dante felnézett a fekvőtámaszból és savanyú torz vicsort eröltetett magára.
-Gyűlölöm, hogy úgy irányítasz, mint valami játékbabát.
-Az vagy, Dante. Egy csodás testű butuska melák. Akkora farkad van, hogy az elég lehetne a sikerhez, ha nem ide osztott volna a sors. De itt vagy, nagyfiú, a mégnagyobbak között. - búgta és felült Dante hátára. - Folytasd, ne nyafogj.
-Te kicsi nő vagy.
-Nagyobb farkam van mind bármelyikőtöknek.
-Lássuk. - ugrott fel Dante és már ütött is le a nő felé. Jatame hasravágódott és elgurult az ütés elől, aztán kirugta Dante lábát és fölé penderült.
-Egy mozdulatból eltörhetném a nyakad.
-De nem teszed.
-Holnap kivéreztetlek Dante. Aztán odaadnak a Grollnak aki elad jópénzért valamelyik fasznak. Ha jól tudom Mortel tart rád igényt vagy a Verkeho család. Mindegy lesz. lesz ott lány akit kúrhatsz, de nem lesz egy ujjad sem olyan állapotban, hogy megfoghass egy cigit. Ha rászijjaznak a kezedre egy kést vagy pisztolyt nagyszerű házörző lehet belőled.
Dante csak bámult rá.
-Nem vagy harcos, sárember. Egy szar vagy. Egy csinos testbe tálalt szar.
Dante leült. Nézegette a kezét.
-Miért nem adtok el most, amíg még egyben vagyok?
-Mert majdnem megölted Uther Doult. Nem tudom hogy csináltad, de az emebreknek látniuk kell azt, amitén is látok.
-Véletlen volt.
-Igen az volt. És ez a történeted vége is, Dante. Véletlen volt.

3 megjegyzés:

  1. Dante járt a legrosszabbul, azt hiszem. ha varázsol, azért csinálják ki, ha nem varázsol, azért.
    és egyre nagyobb respekt, amiért nem hagyja magát dühíteni. gondolom ez a célja a nőnek, addig basztatni, amíg esetleg dühből megmutatja, mit tud...

    VálaszTörlés
  2. Jáááááj, Jataménak nem egy ujja fog hiányozni a küzdelem végére, úgy érzem. Ha Dante nem, hát én nyesem meg. :( Dante nagyon okos és akaratereje, meg az önuralma egészen hihetetlen.

    VálaszTörlés
  3. Igen, az önuralma...ahogy tartja magát, ahogy nem törik össze, nem esik kétségbe, hanem észnél marad és megteszi, amit lehet...nagyot nőtt a szememben.

    VálaszTörlés