2010. augusztus 26., csütörtök

Két nappal a bemutató előtt

Dante végigrohant a Mercury-n aztán hátul a hordóknál egyszerűen leugrott a Még Kék alacsony fedélzetére. Huppanására az öreg Truom macskája csak megemelte a fejét. Dante elszökkent és rohant tovább, végig Sütkéren. A bordély mellett lépett be Sarkantyúba. A két Gruttam legény tisztelgett neki a varakúz szárnyashajó hátsó fedélzetén. Dante felkúszott egy kötélen a Pirkadati Révületre és a sherkeni öregúr kedvéért letett pallókon futott be Saddlerbe.
A Hegpáncélosok hajóit zöldre festették. Olyan volt az a hét hajó mint egy katonai telep. Őrök és edző katonák. Fegyverek és beléptető pontok. Dante nem szarozott velük, felfutott a Joka oldalán a fedélzetig. Átlendült a korláton és megállt Jatame előtt. A nő felvonta a szemöldökét , Dante térdre borult előtte.
-Beszélnünk kell, Jate.
-Beszéljünk. - és intett a korlát felé. Miközben elindult hátraköpött két vezényszót a otthagyott négy katonának. Azok vigyorogtak a háta mögött. Dante pontosan tudta, hogy nem a kaktusz nőn, hanem rajta derülnek.
Dante ismmét letérdelt a nő előtt, de az morrant egyet és kis kézmozdulattal intett neki, hogy ne tegye.
-Tudom, hogy ki akarod belőlem taposni, hogy természetfeletti dolgokat csináljak, de kérlek hidd el, hogy nem megy.
-Menni fog. A félelem és az életösztön csodákra képes.
-Nem akarom ezt.
- Már hetek óta az én dolgom eldönteni, hogy mit akarsz.
Dante a nő csizmáját nézte.
-A barátaid aggódnak érted és megkértek, hogy segítsek neked.
-Igen halottam. De azt is tudom, hogy nem teszel ilyet.
-Valóban nem.
-Ha kitaposod belőlem azokat a reflexeket, Jate, kénytelen leszek megölni az embereidet. Én nem vagyok Uther Doul. Nem áll meg a kezem az utolsó pillanatban. Én lemészárolom aki meg akar ölni.
-Tudod, hogy nem akar megölni senki.
Dante elmosolyodott és a nő szemébe nézett.
A félelem és az életösztön csodákra képes. Elfeledteti velem hogy ez csak egy bemutató. Nem vagyok Hengpáncélos és nem is leszek.
-Nem vagy tisztában a képességeiddel Dante.
Jatame nyitott tenyérrel megütötte Dante mellkasát.
-Menj edzeni sárember.
Dante térdével egy pillantra megérintette a talajt aztán elszökkent a hajó bejárata felé. Leugrott az alsó szintre és végigkocogott a folyosón, be a gyakorlótérre. A négy Hergpáncélos már várta. Dante megacélozta magát és ahogy Monától tanulta, kizárt bizonyos gondolatokat a tudatából. Harcolt. Ütött és vert, szúrt és tépett, felfutott a falon és helyből átugrotta az ellenfelét, de ez sem volt elég. Péppé verték ismét. Két bordája, az alkarja és négy ujja törött el. Lett két mély vágás a hátán és egy háromtenyérnyi mélylila zúzódás a hasán a sok öklözéstől. Az arca feldagadt és a térde kificamodott. Jatame végignézte és fejcsóválva küldte pihenőre.

A sanitéc kent rá abból az undorító zöld pépből és megkezdte kezdetleges mágiáját a törött testrészeken. Aztán otthagyta a kamrában egy almaszerü gyümölccsel, amit vacsora gyanánt kapott. Dante sóhajtott és lassan elkezdte megtámogatni a fiatal orvos mágiáját a sajátjával.
A súlyos vasajtó elnyelte a kopogást, így Dantét teljesen váratlanul érte Uther Doul felbukkanása.
-Hello. - vakkantotta oda Dante. - Bocs de törött kézzel nem szívesen fogok kezet.
-Jó estét. Nem gond. megengedi? - Uther az orvos székére mutatott. Dante magában vigyorgott.
-Kérem.
-Nem tudom felmenteni a bemutató alól. Saddler sodrás önálló és Grutt Rakati a vezetője. De hallottam, hogy nincs kedvére a Hegpáncélos élet, úgyhogy van egy ajánlatom a bemutató utánra, ha érdekli.
Dante felnézett a legendás harcosra de csak egy finomarcú barátságos tekintetű fiatalembert látott, egyszerű ruhában.
-Az a tőr csak véletlen volt.
Uther elmosolyodott.
-Én is csak véletlenül kaptam el. Jönni fog egy hajó. Utazik rajta egy utazó. Szeretném megkérni Önt illetve Önöket, hogy vegyék pártfogásukba. A hétvégére lakható lesz a közös szállásuk. Módjukban fog állni vendégül látni őt.
-Bizalom.
-Igen. Az. - Uthaer tekintete megkeményedett.
-Ki az az utazó.
-Jna a neve. Csinos ijú hölgy. Oltalmazóra van szüksége, mert még bajt csinál a Világsebnél. Önök elég tapasztaltak és meglehetősen ráérnek, így Önökre esett a választás.
-Rendben.
-Ha túléli a bemutatót, a továbbiakban Ön a Baist személyes testőrségébe kerülhet.
Dante felvonta a szemöldökét.
-Nem félti tőlem a holtpolgárt?
-Kellene?
-Démonvadász vagyok.- Dante felvillantott egy cápamosolyt.
Uther elgondolkozva szemlélte a szarrá vert egykori amerikait.
-Másik lehetősége hogy marad és ha tetszik ha nem Hegpáncélos lesz. Amúgy - nyúlt finoman egy ujjal a zöld trutymóhoz - ez a szer kellemes a testnek, minden tekintetben. Bár ha valaki kipróbálta nagyon tud hiányozni ha nem jut hozzá.
-Miből keverik ezt a szart?
-Növényekből. Különösen egy bizonyos növényből. De a növény - martfűnek hívják amúgy - önmagában nem elegendő a hegesedéshez. Kell még hozzá egy bizonyos élőlény nedve, vére is.
-Micsoda ínycsiklandó recept.
Uther lenyalta az ujjáról a kenőcsöt.
-Próbálja ki. jate ugyan kaktusz nő, de mértéktelenül megalomán. - felállt és tisztelettel meghajolt Dante felé. - a leggyengébb pontjuk a szemük. Legyen ügyes, Dante. A Baist számít Önre a továbbiakban.

3 megjegyzés:

  1. nagyon szeretem a neveket, és ahogy elindítod ezt a szilánkot. és csodálom Dantét, amiért kitart, pedig tudja h Kathleen újrarakná neki a tetkókat, ha akarná (na persze ha végleg Hegpáncélossá lenne, kit tudja, lehetne-e még... ki tudja, hogyan működik az a mágia?).

    VálaszTörlés
  2. Megint a naiv énem szól, de ez rendes volt UD-től. Hogy elárulja a gyenge pontot, és hogy keresi a lehetőséget, hogy Danténak ne kelljen naponta ledaráltatnia magát. Persze kölcsönös érdekek is húzódhatnak emögött, de akkor is...szimpatikus gesztus.

    VálaszTörlés
  3. Annyira filmszerű helyenként... nagyon láttatja magát ez a néhány esemény. Ez a mágikus koktél csúnya egy drog lehet :( Kathleen, ideje kitalálnod valami klassz gyógyítószert. Meg majd gyorsító adalékot is (az igazi speed). :)
    Csak halkan mondom, a mesélő jelenlétében tárgyaltam le Dantéval, hogz a hátralévő akkor még 10 napban délben lelép kicsit velem edzeni/gyakorolni/felépülni kicsit. Arra azért számítok, hogy időnként megteszi és próbáljuk tartani a lelket benne.

    VálaszTörlés