2010. április 7., szerda

Kronológia 4.

- Lora követi a kémet, aki "elvezeti" Jared Khemhez egy lugasba. együtt töltenek egy kellemes délutánt, meguzsonnáznak és a két gépészlélek eléggé őszintén beszélget (ez Európa valójában, az elmevarázslók helyi kezelése, hínárnyak, Világseb (mi volt még??)
- Kathleen, Pjotr és Mona megtekintik a szálloda szentélyét (az úton levők istene), majd egy nagy templomot, amit egy négylényegű istenség tiszteletére emeltek: gyerek-nő-férfi-öregember. műélvezet majd lelki élet (Kathleen imádkozik, Mona az atyáért mond imát).
- Dante keres és talál egy olcsóbb szállodát egy gargoyle-okkal gazdagon díszített házban
- mindenki visszatér a szállodába és beszámol arról, amit intézett. a csapat úgy dönt, átköltöznek az olcsóbb helyre, amíg nem lesznek kész a bútorok, illetve előtte elfogadják a mérnök ajánlatát, amely szerint zeppelinnel elszállítja őket az Elődök romjainak helyszínére - csőpostával üzenet Jarednek
- kaszinózás: Pjotr is jön és ő is rákattan a nagy Blackwoodra, amit persze nem sikerül megcsinálni, ennek ellenére jelentős nyeremények, nagyon kevés varázslással
- Kathleen fél a repüléstől, Mona elmevarázslattal segít (természetes módszer)
- Kathleen fürdés közben elhajtja a próbálkozó Dantét
- ruhamosatás, mely nem készül el reggelre: Kathleen az igazgatóból jelentős kedvezményt vasal ki
- ruhavásárlás mindenkinek
- agárfuttatás és lovi, újabb nyeremények
- délben megjelenés a gyárban: a zeppelin felkészítve. Kathleen fél, de sikerül beszállnia, körtekonyakból nyer némi bátorságot, később Jareddel beszélget és Shakespeare-szonetteket szaval fennhangon. Lora két általa mesterien megrajzolt papírt mutat és magyaráz Jarednek a 21.századi olajfúrótornyokról és egy saját fejlesztésű mágikus lézerfúróról ("Napraforgó") - Jared elhűl, lezsibbad és erősen boldog, később Porthos mestert faggatja a zeppelin működéséről, majd bitangerős varázslattal távol tart egy csapat madarat. Pjotr és Dante a látnivalókat tárgyalják meg, majd Dante szuperül lefordítja a szonetteket shatterire. Mona varázslattal megtanul a mérnöktől kapott olvasókönyvből írni, és Jared segítségével be is gyakorolja.
- másnap írásgyakorlatok mindenkinek, majd villámok, a zeppelin megrongálódik, kényszerleszállás: Kathleen pánikban, Mona elaltatja, Dante mellékuporodik (ő is fél), Lora feltöltekezik a villámok energiájával, majd megpörköli Monát, amikor kvintesszenciát ad át, végül meggyógyítja Monát, mindenkit feltölt akit kell. javítások a zeppelinen, Lora a Hold lányait keresi.
- másnap megérkezés Niendorfba: az Elődök romja valójában a Kölni dóm. Kathleen megállapítja, h a rom még mindig eleget tesz a feladatának, Pjotr feltöltekezik a dóm erejéből lelkileg, és elszunnyad.
- Mona művészettörténetet magyaráz Jarednek. vita Kathleennel a századforduló és a 21.sz. erkölcseinek, társadalmi szokásainak kapcsán. Kathleen dühösen kimegy, Lora utána, beszélgetnek: Kathleen azt mondja h tudja, h a többiek kinevetik, Lora próbálja békíteni. Dante Kathleen után megy, aki kidobja. a csapat megpróbálja kitalálni, hogyan tudnának közelebb kerülni Kathleenhez és viszont.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése