2010. április 16., péntek

gének, gépek


-Megfelel. Elmehet. - intett csokorra fogott kesztyűjével a szobalánynak. Az ablakhoz lépett és kétujjal résnyire húzta a nehéz függönyt. Kilesett az utcára, aztán hiretelen visszahúzódott a félhomályos szobába.
A nagy utazóláda a szoba közepén állt, mint egy monolit. A nő lovaglónadrágos lábait keresztbe vetve ült le a fotelbe, szembe a ládával. Kesztyűit az asztalkára dobta és hosszú cigarettára gyújtott.
Végül egy könnyű sóhajtással felállt és módszeresen kinyitotta a ládát. Az alkatrészek és a tárolók mérnökien takarékos rendszerben tárultak elé. Egy hajszálnyi kihasználatlan tér sem volt a ládában. Kis polcokon csövek és csavarok, pumpák és hajtányok feszültek. A nő szája közt hagyva a cigarettát lehajolt és kivett egy kis szelencét.
-Hm. - felemelkedett, felnyitotta és nyelve hegyével megérintett benne egy apró lapocskát. - Szolgálatodra, nagyuram.




-Uram? - a komornyik kimért mozdulattal lépett be és szigorúan kihúzva magát állt meg a nyitott ajtóban.
-Igen.. - az úr köntösben állt a napféynes ablak előtt és lassan engedte vissza a függönyt a hatalmas ablak elé. - Legyen szíves csukja be az ajtót maga után, Loyd, és ...
-Igenis uram. A baroness már várja.
-... és jöjjön közelebb egy percre.
A komornyik arcán megrándult egy izom. Finoman becsukta az ajtót és az asztal mellé lépett. lesegítette az úrról a köntöst és nyugodtan várta meg míg az megropogtatja az izületeit. Aztán a köntöst gondosan a fotelkarfára helyezte és szimpadiasan letérdelt az ura elé.
-A baroness nem szereti előkészületekre áldozni drága idejét és kevéske testi erejét Loyd. Végezz jó munkát, különben még egy ujjad bánja.
Loyd behúnyta a szemét és a baronessre gondolt.


Penelope ruhát válogatott a sakrikator követségi bálra. A vérpettyeket csak a nagy tükör előtt vette észre. Megnyalta a legelérhetőbb helyen lévőt és elfintorodott.
-Kiasszony, legyen szíves. - szólt kis segédeladónak bűbájos hangon.
-Ez a ruha mérgezett, kedvesem. Adna egy másikat?
A segédeladó elfehéredett és makogva fejtette le Peneloperól a finoman vérpettyes ruhát.




4 megjegyzés:

  1. Jesszus...megint csak kapkodjuk a levegőt, azt hiszem... :))

    VálaszTörlés
  2. aha... egy regényben, hagyján. "minő érdekes megnyilvánulásai az emberi jellemnek, achh" - mondhatnánk. de b+ nemsokára találkozunk velük!
    :)

    VálaszTörlés
  3. Megszerettem ezt a kis világot, hölgyeim, az a helyzet.

    VálaszTörlés