2010. április 14., szerda

Alkalmazottak


A férfiről lassan leomlott az inge. A vágások csíkokra osztották, és most úgy göndörödtek le véres elgyötört testéről a vörössel színezett finom selymek, mintha virág nyílna ki belőle. A sisak neki-nekiverődött a csőnak, amihez kikötötték. Szája megvonaglott de vérbuborékos suttogására nem hajolt közelebb senki. Az alacsony sötétbőrű férfi feltekerte az ostort és kinyitott a lába mellett heverő bőröndöt. A neptunlámpa fényénél türkiszen csillantak a takarosan beszíjjazott műszerek. Gondosan választott ki négyet. Azokat egymáshoz illesztette és az így megépült szerkezettel odalépett a reszkető férfihoz.
-Eddig se bíztam benned, ezután sem fogok. De mostantól esélyt sem adok, hogy bebizonyítsd hűségedet. Ott leszek mostantól veled, bárhová is mész. Mindent tudni fogok rólad, te gané. - Felemelte a fogóvá módosult inekcióstűt és a hegyérefordított egy vékony üvegcsét. Egyetlen lassan gördülő csepp feltöltötte a tűt.
A másik férfi a sisak alól figyelte. Szája lassan mozgott, a vérbuborékok egyre pattantak szét ajkain.
-Mindegy már. Ne is fecséreld az erőd szavakra. - A kínzó hátralépett kezében a fogó-tűvel. - Kedves leszek veled. Igen! Jó bőr az a ribanc akit kúrsz. Kedves leszek, és elfelejtetem veled ezt a kis incidenst, jó?
A csőhöz láncolt férfi reszketve hátrált a falhoz. A nehéz sisak kondulva csattant a csöveknek.
A másik lelkesen vigyorogva lépett közel és nyomott meg a sisakon egy kapcsolót. Az immár mozdulatlanná merevedett férfi szemeit tágra meresztve figyelte a közeledő fogót. A tű a pupilláján hatolt be, a fogó tartotta nyitva a szemhéját. A kövér fekete csepp lassan terült szét a szemfenéken, jótékony homályba vonva a látását. Aztán ez is elmúlt. A sisakos lassan lecsúszott a földre. Kikötött kezei lehetetlen szögben fordultak mögé. A ballonkabátos óvatosan levette róla a sisakot és bedugta egy sötét sarokba. A táskát becsukta és utoljára elvigyorodott. Távolabb ment, majd futva megérkezett a földön fekvő alak mellé.
-Hé! Ébredj! Elmenetk! - Felnyalábolta a csupavér férfit és a falhoz támasztotta. - Gyerünk, cimbora, állj talpra mert ha visszajönnek engem is így helyben hagynak.
-Mi? Mi történt? - kereste a fókuszt a másik szeme. - Mi történt?
-Azok a rohadék nigger, követett téged és kúrvára megvert, hogy halgass. - Majd átkarolta támaszul és elkezdte kivonszolni a csatornából, mit sem törődve annak sebeivel.

2 megjegyzés: