2010. szeptember 8., szerda

naplók - Neelo FonAmber

Túl lassan haladunk. Túl lassan. A matrózok lanyhuló türelme és erősödő félelme ellenem dolgozik. Nem hiába mondták már riguriában, hogy figadjak inkább Shatter matrózokat. Azoknak legalább levághatom a kezét, farkát avgy fejét ha renitenskedbnek. Ezek a khimmi bunkók hangosan gajdolva imátkoznak sosem volt isteneikhez, hogy tépjék ki a szívem, vagy szakítson fel falloszuk szájig. Amint odaérünk egyesével tépem ki a nyelvüket.
Fivéremről továbbra sincs hír. Csak Zidan van oly megbízható, hogy előttem jár pár nappal. Segítve tájékozódásom, ha eltévednék. A légy nem oly láthatatlan ha valaki a szövetet vizsgálja, és maga Zidan sem oly észrevétlen egy kikötővárosban mint reméli.
Meghúzom magam. Tartózkodom a fedélzeten mutatkozástól és elsőtisztemen kívül nem engedek magamhoz senkit. Az elsőtiszt egy Barkhum nevü artalonzi kalóz. A kedvemért minden nap mosdik és kétnapont a aborostáját is lenyesi. a fogait rendberaktam, amiért igen hálás, a szerve kivételes. Bár szép kedvesem otthon hagytam és szerető bátyám ölelését is hiányolnom kell ezúttal, ez a bugris tengerész legalább emlékeztet arra minő sár is vagyok.
De mindegy is ez, hisz ahova megyünk ott újra osztották a rangokat, és sokkal nagyobb súly ami a fejemben van, mint ami a lábam között.

Remélem ha ott állunk maj egymással szemben nem kezdi bizonygatni, hogy gondolt rám. Undorítóan kiábrándító lenne. Kénytelen lennék kiengedni a dühöm.

6 megjegyzés:

  1. írástechnikailag fantasztikusak lettek, gratulálok. egyre profibb vagy a más-más hangon megszólalásban.

    VálaszTörlés
  2. Vajon Zidit fogja majd miszlikekre tépni, vagy valaki közülünk ígért neki valamit?! :) Csak nem?! :) Poén ahogy kitatarozta a kalózt magának, úgy dühöng a kabinjában :D

    VálaszTörlés
  3. "...ez a bugris tengerész legalább emlékeztet arra minő sár is vagyok" Óóó...nem buta ez a nő. Legkevésbé sem. Sokkal veszélyesebbnek érzem, mint a bátyját. Sokkal. És kire utal az utolsó bekezdés? Jajj...

    VálaszTörlés
  4. Meglenne ám Armada új vezetője-nagyasszonya a személyében, ha mi távozunk. Jaj a környékbeli vizeknek-partoknak! Az utolsó bekezdés meg szinte bárkire illik, ha a végrendelet vicces. Jaj, és mi van, ha Jaredre gondol az örökség miatt?! Ááá, inkább személyes érzelem...

    VálaszTörlés
  5. szerintem leginkább Dante. közülünk egyedül ő volt olyan kontextusban Neeloval, h ez a gondol-nem gondol felmerülhessen.
    de lehet persze valaki ugye a saját "univerzumunkon" kívül...

    VálaszTörlés
  6. Nem bírom tovább, az első olvasás óta röhögök "a szerve kivételes" mondaton :D Meg utána az emlékeztető az ember sár-mivoltára: ennél alaposabban, foghegyről a fekete földig leszólva dícsérni egy férfit... nem is egy férfit, csak mint alkatrészt. Hiába Neelo művész a maga felsőbbrendű-szemét módján. :)

    VálaszTörlés