2010. május 19., szerda

Asszimetrikus szimpátia

-Mindig ez van.-fortyogott magában Pjotr. - Bárhova megyek, bármibe fogok. Itt ez a csoda hely, ez a város, ez a világ amiben van mit tanulni és van kinek építeni ékszereket, tárgyakat. Semmi tömegtermelés. Egyedi, kézi munka van. - köpött egyet a hullaház előtt.
-Kint maradok. - morrant oda Dantének. A vadász csak biccentett.
- Aztán amint megszeretem valahol lenni, azonnal menni kellett ölni. Ez volt Moszkvában is, Minszkben is, ez volt Berlinben 91-ben és 97-ben is. Ez volt Budapesten és végül Velencében. - cigarettatárcát húzott elő a kabátja belsőzsebéből. Szeretettel forgatta meg hatalmas tenyerében. Aztán egy apró muzdulattal kinyitotta és kivett egy kézisodorta darabot.
-Elegem van ebből. Elegem a hajtóvadászatokból, a megmentésekből, pláne elegem a világmegmentésekből. Gyűlölöm ezt. Nincs külömbség, hogy egy tiszt üzenete ébreszt hajnalban, hogy egy óra múlva menetkészen állj a  vasútállomáson, vagy Metatronnal üzenget a jóisten, hogy azonnal dobj el kaszát kapát és gyerünk keresztül korokon és földrészeken ölj meg vagy szabadíts ki valakit akihez a világon semmi közöd.
Neelo kint maradt a rendőrnyomozóval. Fennsőbbséges, lekezelő modora cseppet sem zaklatta fel a felügyelőt. Végül hagyta a rendőrt és inkább odaállt Pjotr mellé.
-Legyenszíves megkínálni a dohányából, uram. - mondta halkan.
-Sajnálom, kisasszony, de nincs nálam olyan dohány amivel megkínálhatom.
-Ha nem haragszik, láttam a cigarettatárcáját, majdnem tele volt.
Pjotr újra köpött egyet és teljes testével Neelo felé fordult. Lassan kivette a cigarettát a szájából, két ujja közé fogva mutatta fel a nőnek.
-Jól nézze meg. 87000 éves. Ne haragudjon, drágám, de én fogom elszívni mind a tizenöt szálat, az első slukktól az utolsóig. Most pedig ha megbocsájt, tegye a dolgát és kösse le a nyomozót. Köszönöm.

3 megjegyzés:

  1. Muhhhahhhaa, végre valaki ellentmond Neelonak! :) Szegény Pjotr, mélységesen átérzem a hangulatát.

    VálaszTörlés
  2. kívülről először talán az látszik, h lassú vagy nehézkes, csendes Medve. aha. lófaszt. iszonyú erős ez a pasi. olyan határokat húz, h csak úgy szikrázik.
    <3 <3 <3 <3 <3
    mondjuk Neelo szívébe lehet h nem lopta be magát :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem a cím is nagyon tetszett. Meg a tartalom is, persze...kedvelem, mikor Pjotr-nál hosszas csendes tűrés után elszáll kicsit a jómodor, és odamordul egyet. Olyankor aztán hátrahőkölés és pislogás van.

    VálaszTörlés