2010. július 29., csütörtök

Havasvárak urai

-Szátyárra! Uram, mit csinál!?
-Maradjon ott Grong paracsnok, közelebb ne jöjjön!
-De uram, ez rengeteg vér!
-Igen. - Alexandr Radiljevics újabb vércseppet bocsájtott az üvegedény peremére az ujja hegyéről. Az üvegedény belső oldalán lassan indult el a csepp, de az aljára mint apró rubint üveggolyó érkezett meg. Az edény alján gyülekeztek a cseppek. Az asztalon állt még egy üvegtál, púposan töltve a cseppekkel.
-Miért teszi ezt magával? Ha visszatérnak a noviriszkiak nem tudjuk megállítani őket.
-Reméljük, hogy nem térnek vissza és Kathleen kisasszonynak igaza van.
-Miért teszi ezt uram?
-Üzemanyagot ígértem nekik, hát nem emlékszik, Grong parancsnok?
A parancsnok elmosolyodott.
-Én ott sem voltam, uram.
Alexandr felpillantott a parancsnokára..
-Bocsáasson meg, de jobbnak láttam tisztázni velük, hogy ön nem holtpolgár és nem testőr.
-Kellően összezavarta őket, attól tartok.
-Akkor ez legalább elképzeléseim szerint alakult.
-Parancsol?
-Jól esne, igen. Köszönöm.
Grong parancsnok a vámpír elé térdelt és fejét lehajtva felkínálta a csuklóját. Alig egy perc volt csupán. A parancsnok felállt és megtörölte a kezét, a vámpír pedig tovább eregette a rubint cseppeket az edénybe.
-Miért ígért nekik üzemanyagot?
-Nem tehettem mást.
-Már hogy ne tehetett volna. Adhatott volna neki Murgokat. Azt meg is ehetik ha szükséges, gyorsak, nagyjából láthatatlanok, és ha jól hajtják őket nyomot sem igazán hagynak a havon.
Alexandr felnézett és villás nyelvével sebesen megnyalta a száját.
-Régen volt, tudom. nem is várhatom, hogy emlékezz rá. De én emlékszem, és felismerem aki az, parancsnok. Márpedig ez a díszes kompánia egy igen erős Előd alakulat.
Grong parancsnok térde megrogyott egy percre. A maradék vér is kiszaladt az arcából.
-Hogy ...? Hogy lehet hogy íly békések?
-Elődök, de nem abból a csapatból, kikkel mi találkoztunk. Ezek az emberek ősrégiek, Grong. Öregebbek nálam, de öregebbek a nagyapámnál is. Mit tudhat hat ilyen vénség? Látta. Ön a saját szemével látta, amint villámot szórt a keze a kis hölgynek. Van még önben kétely, parancsnok?
-Ha ez így van, miért invitálta a várba, uram? Hagyhatta volna, hogy menjenek a maguk útján, háborítatlanul.
Alexandr halkan elnevette magát.
-Három férfi és három nő együtt fürdik a forrásban. Három férfi és három nő, kik párokban alszanak. A nyomok szerint hagyták a zombikat bemenni a táborukba és csak távozóban égették őket szét. Nem csatára készültek, Grong. Mennek az óceánhoz, keresik a Világsebet.
-Annak idején Zsenykával hosszan beszélgettek az eljövetelről...
-Reméltük, hogy az elődök beváltják ígéretüket és rendet raknak a játszószobában. De aztán eltüntek mind.
-Azt hiszem értem, uram. Jobb a semlegességből barátságot keltetni.
-Nem esett nehezünkre, nem igaz?
Grong parancsnok meghajolt és távozott. Alexandr Radiljevics pedig tovább csapolta az elődök gépe számára saját életerejét.

11 megjegyzés:

  1. Hajaj, akkor igaz az ezerévvel ezelőtti előd érkezésről a legenda? Vagy ez egy másik csapat? Volt, vagy azóta beépültek a rendszerbe? (Hát csak nem!) Új bejegyzés - új kérdések, nem egyszerűsödik a kép, sőt :) Szép ez, azt hiszem a vámpírok, akarom mondani holtpolgárok hosszútávú hatalmi játékait soha nem tudjuk áttekinteni. Márcsak az időbeli korlátok miatt sem.

    VálaszTörlés
  2. "-Üzemanyagot ígértem nekik, hát nem emlékszik, Grong parancsnok?
    A parancsnok elmosolyodott.
    -Én ott sem voltam, uram."

    Ez nagyon tetszik :) Meg a rafinált politikus énje kedves vendéglátónknak. És borzasztóan kíváncsi lettem, vajon kik az előttünk járó Elődök? És találkozunk-e velük esetleg? Hűű....

    VálaszTörlés
  3. Lehetett volna vele beszélgetni. Hm. :)
    :: mesélő gonoszul mosolyog::
    Legendák, elődök és a köréjük szövődő történetek. A Holtpolgárokban az a jó, hogy nagyon öregek is lehetnek. Nade. Mindenhol is van egy-kettő. Csak vannak arébb is. :D

    VálaszTörlés
  4. Nadenade, nem merünk utalni sem arra, hogy esetleg idősebbek lennénk látható korunknál, mert e ténytől még Fenísz dicső polgáraiban is megáll az ütő! Hogy is mernénk egy láthatóan veszélyes, ám pillanatnyilag jóindulatú _holt_polgárnál érdeklődni, hiszen tőle meg minket ráz a hideg. Szerintem nem véletlenül voltunk túlzottan is bizalmatlanok. Most, hogy ilyen tárgyiasult és nagylelkű jelét adta jóindulatának, lehet hogy tényleg beszélnénk is valamiről, de indulunk már. Hacsak nem susogós módon kommunikálunk... :)

    VálaszTörlés
  5. na itt vagyok, itt vagyok én is. :)
    hát ja. ez, h akár rá is jöhet, mik vagyunk, eszünkbe sem jutott... mondjuk talán azért sem (bár csak a saját nevemben beszéljek), mert eszünkbe sem jut Elődökként tekinteni magunkra. ráadásul ha szóba kerül ez az elődök dolog, mindenki úgy néz ránk mint a kétfejű szamárra, meg mindenféle olyan erőket vár el tőlünk, amit nehezen bírunk felmutatni... naná h nem reklámozzuk :) (lásd Bride utolsó commentje :)

    VálaszTörlés
  6. "-Jelzett a madár?
    -Nem... pedig figyeltem. Lehet, hogy nincs szerencsénk, Grong parancsnok. Hamarabb lesz vége ennek, mintsem jólesne. - sóhajtva nézett fel a gyertyákat cserélő parancsnokra. - Végülis mindegy. Ha nagyon nagy pusztítást végeznek a Világsebben, nekünk még akkor is itt a porhanyós föld a katakombák alatt. Őseink pihenő szellemi közé alászállunk újabb évszázadokra.
    -Nem örülnék, uram.
    -Megértem. De ha az Elődök voltak oly bölcsek, és létrehoztak minket, várható, hogy előbb utóbb értésünkre adják a céljukat is ezzel."

    VálaszTörlés
  7. ááá b+
    jobb ha megyek vissza a borsófőzelékhez! arról nem derülnek ki megdöbbentő új dolgok... ;)

    VálaszTörlés
  8. Muhhhahha! Még az lenne jó, ha meg kéne mondanunk, ugyan mi célból is vannak ők, meg sok más jelensége a világnak. :D

    VálaszTörlés
  9. Basszus! Levegő-kapkodás....méghogy az elődök hozták létre őket...?!

    Egek. Jajj. Mit művelhettek még...

    VálaszTörlés