2010. június 6., vasárnap

Kronologia 12

- Az utazás zavartalanul folytatódott, majd a harmadik nap dél körül megérkezés a fennsíkra, ahonnan Fenísz már látszik. 7 mérföld tengerszakasz mögött. Rövid tanácskozás után Kathleen nap-, holdállás és a remélt belépési pont ismeretében kiszámolja az indulás pillanatát. Pjotr és Lora pajzsot épít alulról és elölről jövő támadások ellen. Feltűnik egy alig látható léghajó a távolban, mire Lora megkéri egy régi barátját, hogy segítse ki őket az esetleges légi támadás visszaverésében. Imagiel, a tükrök angyala millió szilánkos alakot ölt a Lövedék-jármű csillogó burkolatából, majd némi élcelődés után segít: valahol egészen máshol látszunk.
- indulás a partról, hatalmas hínárnyak támadása a vízből, a pajzsot leverik rólunk, Dante és Pjotr lövészként jól szerepel, végül érkezés az átmeneti kapuhoz a védműveken, csikorogva landolás egy szűk téren.
- Fenísz zsúfolt, sokemeletes, sikátoros-hidas látványa okozta meglepetés után Kathleen a mérnök tolmácsolásával útbaigazítást kér és kap a városkapitányhoz. Elindulunk befelé a városba, Dante marad őrizni a járművet. Útközben feltűnik a várost felülről határoló háló és a démoni-bukott angyali jelenlét: úgy tűnik Fenísz szerepe nem változott.
- Kathleen látomása egy előző életéről, mikor is nőként ő volt a városkapitány
- A város magja Romeo Donderra alapítvány épülete, udvarán a hatalmas platánnal. Úgy tűnik megőrizték változatlanul, körülötte kertek. A közelben Nimohiel fái állnak hasonlóan érintetlenül, a kertjük "templommá" alakítva. A csapat nagyobbik része beléphet a városközpont-épületbe, Lorát kiküldik a kapu elé.
- Kathleen és Jared Khem tárgyal a városkapitánnyal, aki beleegyezik fon Amber lemondásába és a városba való visszaérésébe.
- Mona, a "kulcshordozó" belép az erőtérrel védett "templomba" találkozik a Bukottal, majd visszateszi a makettbe a kulcsként használt hiányzó házat. Egyezkedés az angyallal Padre emlékeiről.
- újabb audiencia a városházán, ezúttal mindenki a városkapitány elé járulhat Lora kivételével. Nimohiel teljes angyali pompájában jelenik meg... "Hozd vissza a gazdád!" - mondja Jared Khemnek, aki eddig hősiesen és ép ésszel viselt minden megpróbáltatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése