2010. október 17., vasárnap

Kronológia 31

- Mona Marco atyával beszélget Pokolról, Mennyországról, bűnről és büntetésről
- Lora elmondja a többieknek, h a gondolatok árnyékát el kellett zárni egy helyre, mert annyira sokan voltak és erősekké váltak, ennek a helynek a fala pedig hol erősebben, hol gyengébben kapcsolódik a mi világunkhoz
- a Baist visszahozatala az élők sorába egy hosszú, szomorú és gyötrelmes szertartás folyamán: a tisztátalan vér kiengedése közben mindenki megteszi a maga áldozathozatalát, felajánlását vagy ajándékát. a Baist meghal, majd a vérünkből új életre ébred.
- Mona Utherrel tölt néhány nedves délutánt, Pjotr kidobja.
- indulás tovább a Világseb mélyébe: egy 20. századi, az áramlatok által összesodort "szigetet" találunk, ami tulajdonképpen a Lora által mesélt helynek a kivetülése vagy az ezzel való összefonódás. rádöbbenünk, h visszakerültünk az időben, és a világsebet ennek a murénák által Mocsokszigetnek titulált valaminek és a technokraták befagyasztó mágiájának találkozása hozta létre. megcsináljuk a Távolszép Szigetet, azaz átlényegítjük-beépítjük egy valódi szigetté-szigetbe a mocskot, majd elsüllyesztjük. a hatás nem tökéletes, de megteszi. a mágia során kataklizmák történnek, minden tárgyunk megsemmisül, csak a járművünk és a puszta életünk marad meg.
- a Platón Fennisbe indulunk, mocskosan, pucéran, fáradtan, de élve. Pjotr visszafogadja Monát.
- rekvirálunk egy halászhajót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése