2010. március 18., csütörtök

Második nap

Dante Kathleennel elindul felmérni a lehetőségeket. Kathleen tanácsára szerencsejátékba kezdenek a lány gyűrűjének zálogba bocsátásával. Dan véletlen alakító mágiája működött, így egy kis pénzhez jutottak. Majd egy másik standnál újabb feltűnésmentes mérvű nyereményekhez. Dan ismerve a véletlent, nem akart maga után tartozásokat hagyni, ezért megkereste a lánnyal az oldalán a szabót, akitől a ruháikat vették. A számla igen magas, így nem tudták teljesen kiegyenlíteni. A szabó elégedett, hogy máris törlesztenek.
Délután, miután mind megtanulnak többé kevésbé Shetterül elindulnak csapatokra oszolva feltérképezni a lehetőségeiket. Pjotr és Mona a kézművesek negyede felé indult, ahol a fémművesek utcájával kezdték a sort. Pjotr lelkesedése méterről méterre nő. Ahogy kibomlik az utca a poros levegőben ráeszmél, hogy mindig is ide vágyott. Az utcahosszan kígyózó, boltok elé kipakolt dobozsor, benne a sok leértékelt ám mesés szépségű holmival úgy magával ragadja, hogy Monának hosszasan kell a lelkére beszélni, hogy ne rohangáljon be minden boltba megvenni valamit. Eredetileg azért jöttek ide, hogy felmérjék a lehetőségét saját műhelyalapításnak.
Kathleen és Dan lakást keresnek, miután kiderült, hogy a szálloda igen drága. A Shatter írást nem sikerült még megfelelően megtanulniuk, így segítséget kellet kérniük a hirdetések értelmezésében egy fiákkerestől.
Négyemeletes épületben jártak, magas belmagasságú finoman díszített lakásban. Három különnyíló szoba fogott közre egy hallt. Kis konyha és egy nagyobb fürdő mellett. A fürdőben hatalmas csigalábakon álló vaskád uralta a teret. A falról a festék itt-tt leesett, a spaletták töröttek, a tűzhely romos, de a lakás tágas, kényelmes és megfizethető. Mona Dante szemén keresztül próbált belinkelni a tulajdonoshoz.
Paradox nincs, rontás van.
A tulajdonos a fejéhez kap és félelemmel a hangjában állítja, hogy valaki bement a fejébe. Dan azonnal kapcsol, mint rutinos simlis és ő is a fejéhez kap, immár félelemmel és fenyegetéssel egyszerre mondja Shatteriül, hogy neki is. Pár másodperc és a tulaj már azt bizonygatja, hogy az emeleten lakó kuruzsló tehet valószínűleg az egészről, így Kathleen sikeresen lealkuszik 10 százalékot a bérleti díjból.
Mona közben elméleteket gyárt az Elődök és a mágia kapcsolatáról.

2 megjegyzés:

  1. :)) Igen, igen...alig várom, hogy folytassuk!

    VálaszTörlés
  2. Én is. :) Poklot írok éppen, amúgy. Vízválasztón lesz, de úgyis jelzem ha kész.

    VálaszTörlés