2010. március 31., szerda

Kémek

-... uram ez szörnyű! Ez messze túlmutat a mi hatáskörünkön, Uram!
- Tomas, szedd össze magad és kezd az elején. megtaláltad őket?
Tomas mély levegőt vett és lehajtotta  afejét. A nyári nap éles árnyékokat rajzolt a földre robosztus alakja köré. Jared öltözékének feketéje új mélységeket kapott. Balra a lugas sötét zöldjeii reflektáltak a jobb oldalon magasló műhely mahagóni fiókrendszereire. jared türelmesen várta a felderítője jelentését. Tomas végül felnézett rá. szemében kétségbeeséssel.
-Uram, én megtaláltam és kifigyeltem. Aztán az egyik element, ki egészen messze, a Bortenni hídon is túlra, ki a rétekre. ott letérdelt és a földdel matatot, uram. Az a göndör nő volt. Az a nő egy hínárny. Uram. Megfenyegetem, hogy levágom a fejét és eladom, de azt mondta nevetve, ha levágoma  fejét újat növeszt, hogy ezer lába van a szoknyája alatt. de a legrémisztőbb a hatalmas csápos medúza lény aki a lelke helyén van. - maga is érezhette, hogy ez elég hihetetlen, mert a sapkáját kezdte morzsolgatni és a cipője orrát nézni. - Uram, ez már nagypolitika, uram. Az a nő egy szörnyeteg. Ez nem a mi dolgunk, uram.
Lora ezt a pillanatot ragadta meg, hogy a lugas takarásából a kém mögé, és egyúttal Jared Khem elé lépjen. Hangtalanul pukkedlizett, és végigmutatott magán, annak megfelelően ahogy Tomas beszélt róla. Jared biccentett, mintha jóváhagyná tomas intelmét.
-Gyere Tomas. menj haza. Pihenj le. Én elgondolkozom ezen, és megteszem a szükséges lépéseket. - mondta és kikisérte a rémült férfit.
A kapuból visszafordult és lassan lépett Lora elé. meghajolt udavriasan majd végigmérte a nőt.
-Mik azok a hínárnyak? - kérdezte Lora mohón.
jared elmosolyodott és a lugasban álló asztalhoz kísérte a vendégét.
-A hínárnyak nem barátaink, kisasszony.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése